2013. június 3., hétfő

Árvíz előtt...2013. június 3.
















A képen a révkikötő látható, már most jóval kijjebb van a víz, mint az eredeti állapot, a kishajó előtti rész, a fal és az oszlop alatt a fákig egy széles füves sáv.

Szóval napok óta olvasom a híreket az interneten, hogy közeledik az idei árvíz. Ausztriában már több folyó kiöntött, Linz város víz alatt áll. Ma már Győrnél tart az ár és pár nap múlva Pesten tetőzik, ugyanakkor  minket is elér. A közért hirdetőtábláján olvastuk, hogy 5-én vagy 6-án lezárják a faluba vezető országutat, onnantól kezdve pár napig se ki, se be.
Már egy két kisebb nagyobb árvizet átéltem itt ezért ismerem a viszonyítási pontokat.

Nem tudom miért nem tudok a képek közé írni. A második képen a túlparton látszik két fa között egy kis barna házikó, a révkikötő pihenője, az előtte a folyópartra vezető lépcsők mát vízben állnak és a kis házikót is el fogja lepni tetőzéskor a víz, ettől balra ott van már az áthelyezett kikötő.

A harmadik kép a túlsó part, a fák előtt normál vízállásnál a partig még egy széles füves majd homokos partrész látható.

A negyedik képen a mi oldalunkon a kikötő bal oldala látszik, ott még egy út vezetne tovább, ami most víz alatt áll és kissé messzebb a vízben álló bokor még egy füves partrészen állna.

Az ötödik, hatodik kép a Rév utca, az alsó képen jól látszik az a fal, ahol  a korábbi árvizek emlékeit és a legalsó téglasor alatt a vízállásokat dísztéglák jelzik. A fal aljában zöldellő virágok tetőzéskor víz alá kerülnek és ott kezdődik majd a kishajóhoz vezető palló.










Mindig valamilyen módon túl jár az eszemen a szerkesztő program, legutóbb tudtam a képek közé írni és úgy érthetőbb az egész bejegyzés.  Ez most valamiért nem sikerül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése